Όμιλία του διακεκριμένου Φιλόλογου Στυλιανού καθαρού στο συμπόσιο και οπτικοακουστική έρευνα του για τους Γεροντιανούς


AΓΑΠΗΤΟΙ ΓΕΡΟΝΤΙΑΝΟΙ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Κ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΩΝ ΡΙΖΩΝ ΜΑΣ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΕΛΗΣΗ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕ ΑΣΒΕΣΤΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΓΗ!!!!ΤΗ ΓΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ!!!!
ΝΙΩΘΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΥΤΥΧΗΣ Ως ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ Ως ΓΕΡΟΝΤΙΑΝΟΣ , ΝΙΩΘΩ ΔΙΠΛΑ ΕΥΤΥΧΗΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΟΥ ΒΡΙΣΚΩ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ, τους ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥς ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ,
ΑΛΛΑ ΝΙΩΘΩ ΕΥΤΥΧΗΣ ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΤΙΩ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΨΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑΣ ΜΟΥ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 18 ΑΙΩΝΑ!!!
ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΦΑΜΙΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΚΟΡΜΠΕΤΙ, ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ , Η ΕΠΥΛΗΣ ΑΥΤΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΦΟΡΤΩΜΕΝΗ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΣ Κ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ Η ΜΟΙΡΑ ΕΙΧΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΟΙ ΕΠΝΙΓΗ ΓΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΑΤΟΜΑ, ΜΙΑ ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΟΛΩΝ ΩΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΦΩΝΟΥΣΑΝ ΣΤΗ ΘΥΜΗΣΗ ΑΝΑΛΟΓΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΩΝ!!! ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ, ΣΤΟΝ ΑΠΑΝΕΜΟ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΖΕΣΤΗΣ ΟΜΥΓΗΡΗΣ ΤΩΝ ΓΕΡΟΝΤΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΙΝΕΣΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΖΗΛΟ στους ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ –ΙΣΤΟΡΙΟΔΙΦΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΥ ΕΤΣΙ ΟΛΟΙ ΑΝΑΖΗΤΑΜΕ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ , ΤΗ ΣΚΟΥΦΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ!!!

Ακολουθεί οπτικοακουστικό υλικό, ως μέρος της έρευνας του κ. Καθαρού, για τον Γέροντα της Μ.Ασίας. Ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν κ θυμίζοντας τις αλησμόνητες χαμένες πατρίδες που τόσα γλαφυρά γευτήκαμε στη σπουδαία εκδήλωση της Νέας Σμύρνης υπό την αιγίδα του Διδυμαίου Απόλλωνα σας αφήνω να απολαύσετε το μοναδικό ντοκιμαντέρ σύντομο κ περιεκτικό υπό τη μοναδική επιμέλεια-μαεστρίατου φίλου κ σπουδαίου χρονικογράφου του νησιού μας Χρηστου Μυλωνά!!!ΚΑΛΗ ΘΕΑΣΗ!!!! Στυλιανός Καθαρός Φιλόλογος

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Περισσότερα Άρθρα...

images/categoryplanet.jpg